23 Ålevangeliet på Folkoperan

Datum/Tid
2022-04-27
15:30 - 22:30

Plats
Turistbusshållplatsen vid Centralen
Södra Ringvägen
, VästeråsPatrik Svenssons Augustprisade berättelse Ålevangeliet om världens mest gåtfulla fisk framförs som nyskrivet oratorium för solister, kör och orkester på Folkoperan. Stina Oscarson har skrivit librettot, musiken komponeras av Emmy Lindström och Folkoperans konstnärliga chef Tobias Theorell regisserar.

“Det är en spännande utmaning att ta sig an denna tolkning av Patrik Svenssons poetiska, hisnande bok om ett Sverige och en värld i akut förändring. En bok älskad av många. Med Stina Oscarsons libretto och Emmy Lindströms vackra, klangfulla musik ställer vi de stora frågorna i en spännande scenisk form”, säger Tobias Theorell, regissör.

På Folkoperan framförs Ålevangeliet som sceniskt oratorium med fyra solister varav tre sångare och en musiker på instrumentet EWI samt kör och orkester.
Föreställningen är en bearbetning av boken Ålevangeliet, skriven av Patrik Svensson, en berättelse om världens mest gåtfulla fisk. Ålen har givit upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen som varken Aristoteles eller Sigmund Freud lyckades förstå sig på. Nu dör ålen ifrån oss och mysteriet förblir kanske olöst. Ålevangeliet är också en berättelse om en pojke och hans far och om hur ålen blev deras gemenskap. Och en berättelse om ursprung, öde, livet och dess förvandlingar och om mötet med döden. Den har översatts till 35 språk och har mottagit en mängd utmärkelser. Den har också blivit vald till en av årets bästa böcker av New York Times, Time Magazine, The Times & Sunday Times, Washington Post med flera.
Ålevangeliet är en samproduktion med RiksteaternNorrlandsoperan och Malmö Live.

15:30         Avresa från turistbusshållplatsen vid Centralen
15:40         Avresa från Hälla
18:00         Oratoriet Ålevangeliet börjar på Folkoperan. Vi har biljetter på parkett Rad 13-15. Föreställning ca 2 timmar inkl paus.
Ca 20:30    Hemresa med smörgås och dricka i bussen
Ca 22:30    Åter i Västerås


Anmälan
ska vara SUVs expedition tillhanda senast 3 december
Anmälan är bindande efter anmälningstidens slut
Kostnad 820 kr ska vara SUVs resekonto PG 44 83 88-9 tillhanda senast 27 januari

Reseledare   Kerstin Eriksson 072-2115820        Birgitta Olsson 070-6685254

Bokningar

Du måste vara medlem i SUV för att logga in och göra en bokning. OBS! En bokning per person! (Har du glömt ditt lösenord kan du klicka på "Tappat ditt lösenord?" nedanför inloggningsrutan.)