Föreläsningar 2020

Öppna för medlemmar i SUV. Samtliga föreläsningar äger rum i Växhuset i Konsertsalen, måndagar kl. 14.00-15.45. Ingen anmälan till föreläsningarna. Hörselslinga finns.

För icke medlemmar inträde 50 kr.

Angående pausfika:
Biljett till kaffe / kaffe med kaka köps och betalas i caféet innan föreläsningen börjar. Allt finns då uppdukat till pausen.

 • 110 Berättelser från den afrikanska vildmarken

  2020-04-06 - 14:00 - 15:45

  OBS! Föreläsningen är inställd pga den rådande Corona-epidemin.

  Värd Uno Gäfvert

  Hur spårar man en leopard och vad gör man när en elefant anfaller? Safariguiden, författaren och fotografen Andreas Karlsson har i 20 års tid arbetat med safariturism och naturvård i Afrika. I sitt föredrag kommer han i ord och bild att dela med sig av sina kunskaper om och sin kärlek till Afrikas vildmark. Han kommer även prata om betydelsen av ansvarsfull safariturism och om de problem som det afrikanska djurlivet står inför, i form av tjuvjakt och klimatförändringar.

 • 111 Tron, smöret och kärleken

  2020-04-20 - 14:00 - 15:45

  OBS! Föreläsningen är inställd pga den rådande Corona-epidemin.

  Värd Gunnar Gudmundsson

  Bertil flyttar från mörkaste Småland upp till Malå i Västerbottens inland och startar ett mejeri i ett före detta bussgarage. I mötet med Malåbönderna tar han sig igenom språkförbistringen. Han får sitt andra hem i Malå missionsförsamling. Följ med på en livsresa och en resa i tiden med författaren Gunnar Sandström bördig från Malå. Socionom som arbetat i stort sett hela sitt yrkesliv i Västerås som socialarbetare, internkonsult i kommunen och beteendevetare i företagshälsovården.